A szfinx rejtélye

Robert Schock geológus és John Anthony West egyiptológus arra a következtetésre jutottak, hogy a Szfinxen található mintázatok nem a homok, hanem a víz eróziójának a következményei. Ez azt bizonyítja, hogy a Szfinx akár tízezer éves is lehet, mert kb. ennyi ideje lehetett víz ezen a környéken.
Az egyiptomi régészeti intézet nemcsak a Szfinx korát
igyekszik eltitkolni, hanem azt is, hogy a Szfinx lába alatt titkos termek találhatók, többek között egy levéltár, ahol a régi idők túlélőinek jegyzetei lehetnek.1995-ben a Szfinx restaurálása közben annak az oldalán bejáratot találtak, amely a Szfinx alá vezethet.
John Antony West csapata szeizmográfos vizsgálattal üregeket talált a Szfinx mancsai és az oldala között.
1996-ban a Floridai Egyetem kutatói hasonló alagutakra és termekre bukkantak. ezt a felfedezést azonban az egyiptomi szabadkőművesek igyekeznek eltitkolni a közvélemény elől. feltételezések szerint ennek pedig az lehet az oka, hogy talán az atlantiszi civilizáció által hátrahagyott tudás nehogy a világ tudomására jusson. A tízezer éves Szfinxet egy olyan civilizáció építhette, melynek létezésére nincsenek bizonyítékok. Gyanús az is, hogy dr. Hawass az Egyiptomi Régészeti Tanács igazgatója Westet és Schockot is kitiltotta a Gízai fennsíkról.
Forrás: D. Southwell és Sean Twist: A legérdekesebb esetek c. műve



Nincsenek megjegyzések: