A kemoterápia mutáns klónokat eredményez, gyors áttéttel

Sokszor hallottunk már arról, hogy a kemoterápiás kezelés milyen veszélyes, de ma már tudományos bizonyíték is van arra, hogy több rákfajta esetében a kemoterápia inkább  elősegíti mint gátolja a rákos sejtek kialakulását, terjedését, és előrébb hozza a beteg elhalálozását. Az orvostársadalom  hosszú éveken keresztül nem tájékoztatta az embereket erről a tényről. A Nature Genetics egy tanulmánya most bemutatta,
hogy milyen mechanizmus révén szaporodnak el a rákos sejtmutációk és mindezt tudományosan, minden kétséget kizáróan bizonyítani tudják. "Azt már régóta sejtették, hogy a kemoterápia csak egy jó üzlet. Ugyanis ez a módszer olyan, mint aknavetővel levadászni egy verebet a porcelán boltban".  A kemoterápia több kárt okoz a szervezetnek, mint maga a daganat.
A gyógyszeripar viszont mindent megtesz annak érdekében, hogy a kemoterápiás kezelést továbbra is "életben tartsa", mivel óriási pénz van benne. Ezért az a mondás, hogy manapság a rák gyógyításának csaknem egyetlen módja. 


A kemoterápia hatására sok esetben valóban pusztulásnak indulnak a daganatsejtek, de a  kialakuló szelekciós nyomás hónapokon belül terápia rezisztens – azaz kemoterápiának ellenálló - mutációk kialakulását segíti elő. Azaz biztos, hogy ez a mechanizmus a daganatsejtek elszaporodását eredményezi.
A kutatók  32  húgyhólyagrákban szenvedő beteg tumor mintáit elemezték a kódoló régiókat feltáró szekvenálással a betegség különböző stádiumaiban, a kemoterápia előtt és után. Az eredményekből egyértelműen kiderült, hogy az esetek 100%-ban a kemoterápia útján kialakult ellenálló klónok adtak nagy ütemben áttéteket és ölték meg nagy gyorsasággal, heves lefolyással a betegeket. Tehát egyértelmű, hogy  a kemoterápia, inkább  gyilkos fegyver, mely a betegek korai elhalálozását okozzák a gyógyítás helyett. 
gyógyszerlobbi bevételi forrása 30%-ban a kemoterápiás szerek eladásából és forgalmazásából származik így  aligha van esély arra, hogy ezt a kezelést betiltsák.
                                                                                                                                                                                              forrás: avilagtitkai