Azték régészeti leletek

Nemrég a mexikói kormány beleegyezett abba, hogy nyilvánosságra hozzanak több régészeti leletet, melyek rejtve maradtak évtizedeken keresztül attól a pillanattól kezdve, hogy megtalálták őket. A leletek Ojuelos de Jalisco-ban, Mexikóban kerültek elő az elmúlt fél évszázad során.




Nézd meg és gondolkozz el rajta mik lehetnek ezek. Idegen formájú koponya, fej formájú sisak, vésett arany és ezüst táblák, melyeken felismerhetők az idegen űrhajók és a hajtóműveik, és űrhajós jelenetek egész sora, valamint bolygók és üstökösök láthatók ezeken a tárgyakon.

Az aztékok indián törzse az amerikai kontinens egyik legkiterjedtebb bennszülött civilizációját hozta létre a 14–15. században. Birodalmukat katonai hatalomra alapították a Mexikói-fennsíkon, a mai Mexikó középső és délebbi részén, a Mexikói-öböl és a Csendes-óceán között. Magukat mexikáknak nevezték, a legenda egyik változata szerint 


Vitzilopocstli, a törzs főistenének, és egyúttal a harcosok patrónusának utasítására. Az "azték" név a monda szerinti előző hazájukra, Aztlánra utal. (Aztlán jelentése: A gémek otthona.)

Fővárosukat, Tenocstitlant a mai Mexikóváros helyén, egy szigeten építették fel. Onnan kiindulva főként déli és keleti irányban hódítottak területeket. Vallási-társadalmi berendezkedésüket, társadalmuk törvényi alapjait a korábban itt élt olmékoktól, és a későbbi, harcosabb szellemű toltékoktól örökölték, illetve vették át.


Ojuelos város lakói az elmúlt 50-60 év során összesen mintegy 400 rendkívüli leletet gyűjtöttek össze, és az álmuk az, hogy egy nap egy saját múzeumot nyitnak, hogy a nyilvánosság számára is elérhetővé váljanak ezek a megdöbbentő információkat hordozó tárgyak.