Bizonyíték lehet arra, hogy Jézus talán nem is élt

I. Piusz pápa holtteste 1700 éves. Az egyház őt tartja hivatalosan az első pápának. A test természetes úton mumifikálódott mindenféle beavatkozás nélkül. A holttest és a belső szervek is viszonylag jó állapotban megmaradtak. I. Piusz pápa 155-ben halt meg az olaszországi Aquilea városában, ahol született. Sírja fölé egy katedrálist emeltek, melyet 1798-ban leromboltak. A sír felnyitásakor döbbenten vették észre, hogy
a test milyen jó állapotban megmaradt. A testet egy másik kápolnában helyezték el, ahol tüzetes vizsgálatoknak vetették alá. A holttest feje alatt három tartópárna volt tele növényekkel és zöldségekkel, amelyek elnyomták a szagokat és egyben konzerválták is a testet. 2010-ben újabb vizsgálatokat végeztek és a párnák alatt dokumentumokat (apokrif iratokat) találtak. 
Ezeket az iratokat nem tette az egyház közkinccsé, mert nem állt érdekében. Úgy tűnik mintha ezek az iratok egy történet különböző variációi lennének. Tény, hogy ezek az írások Jézusról és a megváltásról szólnak. Hitelesek és azt sugallják, hogy  a Jézus "megváltástörténete" kitaláció volt.
Az egyik lehetséges változat, hogy Jézus (a megváltó) nem is létezett, a másik lehetőség, hogy Jézus élt ugyan, de a róla szóló történet a Bibliában erőteljesen megmásított és kiszínezett.
A dokumentumok között több száz olyan történetet találtak, melyek mind hasonló megváltás történetek voltak, csak más-más személynevekkel és más aspektusokkal, eltérő életutakkal. Az egyház tehát azzal kísérletezett, hogy tökéletes mesét írjon az embereknek, ami az érdekeit szolgálja. Ez lehet az egyház legsötétebb titka, amiről nem beszélnek és soha nem is fognak beszélni.
Már rengeteg kutató vetette fel korábban azt, hogy Jézus talán csak egy egyszerű halandó volt, aki lehet, hogy még a kereszten sem halt meg, hanem az utolsó vacsora alkalmával elszökött végzete elől. Azonban a Bibliai történetek miatt a megváltás sztori miatt végül azt írták bele a Bibliába, hogy Jézus hősi halált halt az emberiség bűneiért.