Ősi várost találtak az Antarktisz jege alatt

A Nasa legújabb kutatásai szerint az Antarktisz jege alatt 2-3 km-nyi mélységben lenyűgöző fejlett ősi település lehet. A felfedezést akkor tették, amikor egy topográfiai lézeres magasságmérő  rendszerrel végeztek méréseket. 2017-ben tesztelték az új rendszert, amellyel a sarki jég változását figyelték. Ennél a száloptikás rendszernél csak minimális hiba adódik, de mégis eltérő, nem várt jellemzőket figyeltek
meg a képeken. Nathan Borrowitz a NASA tengeri jégkutatója már több helyen végzett kutatásokat, de ilyen meghökkentő dologgal még nem találkozott. 

A Kalcutta Egyetem Régészeti Tanszékének  vezető régésze Ashoka Tripathi szerint a képek egyértelmű bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy egy ősi emberi településre bukkantak a  jég alatt 2.3 km mélységben. 

Ezek nyilvánvalóan valamiféle emberi eredetű alkotások amelyek valamiféle piramisszerű struktúrához hasonlítanak. A minták nem mutatnak semmit a természetben megtalálható természetes geomorfológiai formációktól. Nyilvánvalóan ezek bizonyítékok az emberi alkotásokra. Az egyetlen probléma az, hogy ezeket a fényképeket Antarktiszon 2 kilométernyi jég alatt találták és  jelenleg nincs rá magyarázatuk - ismerte el a tudós.
"Ezek a képek csak az Antarktisz teljes földtömegének egy kis részét tükrözik. Lehetséges, hogy sok más hasonló hely is van, amelyek jéggel fedettek. Ez azt mutatja nekünk, mennyire könnyű alábecsülni a múltbeli emberi települések méretét és skáláját "- mondja Dr. Tripathi.
Ezek biztos, hogy egy elveszett civilizáció maradványai.

A Cambridge-i Egyetem   történésze és kartográfusa Christopher Adam szerint feltevésüket alátámasztja Piri Reis  török ​​admirális térképe mely  az Antarktisz "kevésbé jeges" partvonalát mutatja 1513-ban.

A történelmek egyik leginkább rejtélyes térképe a Piri Reis török ​​admirális 1513-ban megrajzolt térképe, amely 500 évvel ezelőtt készült és az Antarktisz tengerpartját ábrázolja. Ami a leginkább lenyűgöző ezen a térképen, az az Antarktisz partjai jég nélkül láthatók. Hogyan lehetséges, ez, ha az Antarktisz jég alatti partvonalait csak az 1958-ban kifejlesztett radarok segítségével láthatták először a Földön. Lehetséges, hogy az Antarktisz nem mindig volt  jégtakaró alatt? 




"A történelmi időkben a Föld forgási tengelyének enyhe pólusváltozása vagy elmozdítása talán az egyetlen racionális magyarázat lehet, amely elgondolkodtató, de feltétlenül több kutatásra van szükségünk, mielőtt bármilyen következtetésre jutunk." -mondották a NASA kutatói.